gigges.blogg.se

2017-01-19
22:57:43

Liberalerna

Jag har nyligen gått med i Liberalerna och deras ungdomsförbund (LUF), bara så att alla vet. Var på ett årsmöte där dem tog upp om hur året har varit och där dem har valt vilka som ska sitta i styrelsen. Jag personligen är inte med i styrelsen utan jag är bara medlem, för att jag inte är itresserad av att styra politiskt. Men det jag vill förmedla är att alla bör veta hur bra ett ungdomsförbund kan vara. Mest för den sociala och lärande aspekten, är man med i ett politiskt sådant lär man sig naturligtvis väldigt mycket om politik. 
 
När jag gick med blev jag först skeptisk vilket är naturligt, jag visste inte riktigt om jag samtyckte helt med Liberalerna. Men Liberalerna är ett ganska avslappnat och fritt parti samt att en LUF medlem övertalade mig att ge de ett försök så jag tänkte "what the hell, jag går med". Det visade sig mer en så redan efter det där årsmötet jag pratade om. Och då har jag bara varit där en gång och diskuterat med ungdomsförbundets medlemmar i viss mån. Dem är alla väldigt intelligenta på sitt sätt och har något annorlunda att säga gentemot mina kompisgäng till exempel. 
 
Jag tycker personligen att jag är väldigt bra på att lyssna och när jag var på mötet var det extra intressant att lyssna. Jag hade även mycket lättare för att prata om saker med dem i vissa sammanhang för att vi tyckte många gånger lika. Det pratades mycket om liberal politik generellt vilket jag än inte helt och hållet förstår mig på. Men det pratades även mycket om filosofiska grejer och utvecklande ideer. Folket där hade ett helt annat tankesätt, ett lite mer drivande tankesätt. T.ex. så hörde jag en snubbe komma med en ide om NHK arena. Han sa att det vore bra om man kunde hitta på något kreativt under sommaren på arenan när ingen håller igång där t.ex., för det är ju ingen som spelar hockey på sommaren. Det är en väldigt simpel ide men bara där tyckte jag att här finns det folk som jag kan dra visdom av.
 
Andra fördelar med LUF eller ungdomsförbund generellt är att man kan sätta det på sitt CV som referens och visa att man på något sätt är en aktiv person! Därför råder jag alla undomar som läser det här att gå med i LUF eller något annat om ni tycker anorlunda.